Kundalini Yoga

El Kundalini yoga, no deixa a ningú indiferent, a internet hi ha comentaris tipus, “vigileu amb el Kundalini”, i és considerat una secta per a moltes persones.

Per què s’ha guanyat aquesta fama i què hi ha de veritat en tot això?

La nostra mestra de Kundalini Yoga, Lidia Moreno ens ho explica:

La pràctica és potent, mou molta energia, és necessari moure l’energia estancada quan necessites desencallar processos interns molt durs.

Jo vaig sortir d’una depressió profunda gràcies al Kundalini Yoga.

Moure l’energia no és el problema, és la solució, el problema és l’acompanyament a tota aquesta energia que es desvetlla i que en un moment donat et pot fer sentir remogut.

Per això jo estic formada en desprogramació biològica, a més soc canalitzadora i puc acompanyar tot el procés de despertar energètic de la persona (la Kundalini)

Quines altres resistències pot trobar una persona a començar Kundalini Yoga?

A les classes cantem molts mantres, cançons a la divinitat, això pot provocar resistències alhora de la vergonya a cantar o creure que estàs amb una secta perquè cantes a la divinitat.

Però cantar és ajudar a alliberar el chackra de la comunicació, ajuda a expressar tot allò que no podem expressar a la vida. És alliberador. Cantar a la divinitat ajuda a obrir el chackra del cor i el cant s’acaba convertint en un espai d’oració, molt necessari per a la persona pragmàtica d’avui en dia.

No cal tampoc resar a un deu concret, sinó a la divinitat que tu ja ets,  a la que portes dins i així anar descobrint tot el potencial creatiu que portem.

Tampoc agrada gaire haver de vestir de blanc oi?

Exacte, vestim de blanc i portem turbant, això també fa semblar una secta, però hi ha una explicació per tot això, el blanc representa un color net, un color pur, un color de pau, vestir-se de blanc per la pràctica és un moment de puresa, de deixar la roba que et poses pel carrer i entrar a un espai net dintre teu.

A l’escola nostra no ens posem turbant, perquè és difícil de posar-lo, però el fet d’embolicar el cap ajuda al fet que l’energia no s’escapi i facilita la concentració durant la pràctica.

A nivell postural és molt tècnic?

No, la prioritat no és l’alineació de la postura, ja que gairebé totes les postures són dinàmiques i l’objectiu és moure la teva energia i sentir-la, dirigir-la per despertar-la, observar-la i descobrir la gran fortalesa, vitalitat i potencial que hi ha dins nostre.

Hi ha postures molt específiques del Kundalini, que no es troben en altres estils de yoga.

La respiració de Kundalini és molt forta?

Has de tenir un bon professor, ja que si no es fa bé, pots hiperventilar, però si es practica correctament dona molt centrament a la ment, activa la concentració i l’agudesa mental i tens més energia.

Quant dura una sessió de Kundalini?

La classe té una durada d’una hora i mitja, és una estructura molt definida:

  • Comença connectant amb els mantres
  • Seguim fent un escalfament de tot el cos
  • Després ve la Kriya (cada sessió té una Kriya específica segons el que volem treballar: fetge, ronyons, cor, pulmons… i les seves emocions relacionades).
  • Quan acabem la Kriya fem la relaxació.
  • I acabem fent la meditació que sempre va canviant (a vegades cantem un mantra, o fem una comunicació celestial, o fem pranayama o respiració o silenci…)
  • I totes les sessions acaben amb la cloenda del mantra.

Què recomanaries a algú que vol provar-ho?

Que no ho provi només un dia, jo el primer dia de yoga kundalini no hagués tornat, mai havia mogut internament tanta energia, i al cap d’un més n’estava ben enamorada, em va donar tota la força que necessitava per sortir de la depressió.

Doncs ja ho sabeu, qui tingui ganes de conèixer aquesta pràctica a Surya Escola de Ioga, tenim a la Lidia en aquests horaris.

Fes Click a continuació per veure els horaris.