Maha Mantra: Hare Krishna

El Maha mantra és un dels mantres més coneguts de la tradició hindú i el més practicat dins la tradició del ioga. També conegut com el mantra Hare Krishna.

Maha = en sànscrit significa gran, poderós, fort 

Mantra= és l’instrument de pensament, un cant, oració o text sagrat

Krishna és l’encarnació divina de la joia i de l’amor i es representa com un déu de color blau amb una flauta.

A una divinitat  de color blau, se li atribueix valor, virilitat, determinació i habilitat de tractar amb situacions difícils. Rama i Krishna, dues de les reencarnacions o avatars més importants de Vishnu (el déu hinduísta de la conservació), van dedicar la seva vida a ajudar a la humanitat i per això la seva pell és d’aquest color.

Al conegut llibre del Bhagavad Gita, Krishna és un semidéu que ens dóna instruccions clares a tot tipus de problemes que es puguin presentar a les nostres vides.  Ens ofereix com una de les eines clau el ioga de la devoció o bhakti ioga, com a camí directe a l’alliberament.

 

hare-kṛṣṇa-hare-kṛṣṇa

kṛṣṇa-kṛṣṇa-hare-hare

hare-rāma-hare-rāma

rāma-rāma-hare-hare

 

El significat d’aquest mantra és profund però la seva traducció s’ha simplificat d’aquesta manera:
“Oh Senyor (referint-se a l’Creador o divinitat), deixa’m ser un instrument de teu Amor”

El concepte Déu en ioga no ens porta a cap religió ni creença, no depèn de la fe en l’hinduisme ni en cap dels seus déus, sinó que ens connecta amb els aspectes de la divinitat, de la Consciència Superior, elevant el nostre Ésser, transcendint les limitacions de Maya (l’il·lusori), el sensorial, material i mental. Per experimentar la nostra essència, portant-nos a estats de consciència superiors.

Beneficis del Maha Mantra:

  • Neteja el Cor.
  • Transforma la consciència material en consciència espiritual.
  • Ens permet assaborir el gust més elevat a cada pas.
  • Ens concedeix Prema o l’amor diví.

Com practicar el Maha Mantra:

El cant de mantres ens ofereix una experiència molt elevadora, de forma fàcil i senzilla, ens prepara per a la meditació, on la ment es troba en un estat de pau i calma.
A més, si el mantra es recita amb devoció, podem experimentar l’expansió de la nostra energia i la irradiació d’amor, sentint el goig que floreix des del nostre cor.  No és important cantar-bé, sinó sentir la vibració, per això et convidem a que practiquis, i si pot ser en grup, molt millor!

Si voleu, podeu escoltar el Maha Mantra d’en Ravi Ram fent click AQUÍ

Article inspirat en: universohindu.com