Anusara Invocació

ANUSARA vol dir “fluïr amb el corrent”, “fluir amb la Gràcia”, “el fluïr de l’ànima individual amb l’Univers”.

En aquest laboratori de vida que és la sessió de yoga que ara comencem, ens convida a ser conscients de totes les parts del nostre ser: la llum i la foscor, les limitacions, els èxits… i el complexe arc iris de sensacions, percepcions, pensaments i emocions que experimentarem, i veure-les com a parts d’un TOT, mirant-les tranquilament, amb serenitat i confiança, sense rebutjar-les, acollint-les i estimant-les.
Com deia el Mestre Shri Aurobindo: Tot se centra en el principi de:
“viure de manera senzilla amb un pensar elevat” 

Extret dels apunts de Swamini Danda de l’escola de Yoga Ashram de Caldes de Montbui.

Om Nama Shivaya Gurave
Sat Chit Ananda Murtaye
Nichpra Panchaya Shantaya
Niralambaya Te Jase
Om Om Om

ओम नमः शिवाय गुरवे
सत चित आनंद मुरते
निस्परा पंचाय शांताय
निर्मलम्बाय तेजसे
ओम ओम ओम

OM
Una síl·laba sagrada que simbolitza l’Absolut, l’Energia Universal que viu en tots nosaltres. Om representa el “so silenciós”, la vibració eterna de l’essència vital. Com ha descobert la ciència, hi ha un brunzit subtil constant en l’univers; els ioguis saben que tots estem connectats per aquests harmònics de l’ésser. Om és la vibració que està fent l’univers en el seu nivell més subtil i sublim. A través d’aquesta consciència, el yogi (practicant de ioga)
veu a l’Ésser en totes les coses.

NAMAH SHIVAYA GURAVE
Agraeixo els mestres que han portat la Yoga fins a mi
M’ofereixo a la Llum, al senyor “Shiva” l’Auspiciós.
qui és el veritable mestre dins i fora,

NAMAH SHIVAYA
Namah significa honrar o inclinar amb respecte. Shiva es tradueix literalment com “auspiciós”, “bo” o “benevolent”. Namah Shivaya es coneix com maha mantra o gran mantra, i s’ha cantat durant centenars d’anys. El cant diu: “Reconec que la base de l’ésser és la bondat, i honro aquesta bondat en mi i en tots els éssers”.

GURAVE
Gu significa “foscor” i ru significa “eliminador” o “destructor”. Gurave significa inclinar-se davant el mestre, especialment el mestre interior. En el món exterior, el guru és l’energia que pots escoltar com a mestre. El guru pot ser la teva parella, els teus fills, el teu gos o fins i tot un lloc en la naturalesa que et parla.

SAT- CHIT- ANANDA MURTAYE
Que em recorden la meva naturalesa de CONSCIÈNCIA – PLENITUD – JOIA

SAT- CHIT- ANANDA
Literalment, Ser, Felicitat de la Consciència. Aquesta frase es refereix a l’experiència de la consciència incondicional o no referencial que s’experimenta a si mateixa en forma d’aquesta, alegria o facilitat de ser. La frase descriu un moment de consciència descansant en la seva veritable naturalesa, com una gota d’aigua de l’oceà que s’absorbeix en la pau de l’oceà.

MURTAYE
Literalment, “imatge” o “forma”. La paraula es refereix a imatges que invoquen les qualitats d’expansió, pau i equilibri. Murtaye es pot aplicar a imatges literals de Krishna, Jesús, Buda, etc. o visualitzacions internes, com les moltes pràctiques de visualització en el budisme tibetà. El treball també es refereix a la imatge interior que un crea de si mateix.

NISHPRA-PANCHAYA SHANTAYA
El Ser que mai està absent i sempre està ple de pau

NISHPRA-PANCHAYA
Un poder de gràcia que mai està absent. Aquesta paraula es refereix a un corrent o riu d’energia vital, prana o força vital, que sempre corre per les nostres vides. A l’alinear-nos cada vegada més amb aquest corrent, podem crear transformació i equilibri en el corrent d’energia a través dels nostres propis cossos i esperits.

SHANTAYA
La paraula sànscrita Shanti significa “pau” i es refereix a un equilibri mental. Quan la ment es balanceja delicada intencionada entre el passat i el futur, la consciència pot descansar en la seva veritable naturalesa, que és un estat expansiu de pau no referencial.

NIRALAMBAYA TE – JASE
Independent en la seva projecció, essència vital de la il·luminació
Qualitat de llum o il·luminació que existeix eternament i és independent en la seva existència. En les tradicions espirituals de tot el món, es fa referència a la llum com a símbol de el Jo expandit. La lluminositat és un atribut de la força vital (prana) i és un agent de transformació.

OM, OM, OM……..

Apunts extrets de l’escola www.anusarayoga.com

Vídeo Anusara Invocació