Home Activitats Escola de Vida

Data

13 set. 2021 - 21 juny 2022
En marxa...

Hora

8:00 - 16:00

Escola de Vida

Portes Obertes Virtuals

Projecte educatiu inspirat en Outdoorschool, del cor d’en DAVID Làzaro

Visió

Escola viva i orgànica.

Partim d’un projecte ambiciós on atorguem als infants i adolescents un lloc central en la seva pròpia vida i en l’escola. Un lloc on poden experimentar-se… un lloc on experimentar les diferents facetes socials i un lloc on interactuar de manera lliure amb un gran nombre d’estímuls.

Tractem de motivar la curiositat i facilitar que els infants i adolescents creixin i es desenvolupin cap a la seva màxima potencialitat.

Com a senyal d’identitat destaca el nostre model organitzatiu de les 7 àrees, basat en un model organitzatiu orgànic i social, el treball cooperatiu i per projectes, els tallers i la participació activa dels infants i adolescents en les decisions diàries.

En aquests dies els infants i adolescents experimenten i prenen consciència del seu poder transformador per a millorar-se a si mateixos i millorar la seva comunitat.  

D’aquesta manera l’escola de vida, es converteix en un simulador de la vida individual i social: un laboratori, un lloc d’experimentació de la vida en les seves diferents facetes.

Fomentem una educació integral que parteix de la comprensió i coneixement d’un mateix i dels altres, i que té en compte les diferents dimensions de la intel·ligència (teoria intel·ligències múltiples).

Principis Pedagògics

1. Estimar per aprendre

El “plaer per aprendre” juntament amb la “capacitat de sorprendre’s” milloren exponencialment la qualitat de l’aprenentatge.

Les emocions condueixen la memòria. Això significa que si les emocions són plaents, l’acceptació d’informació nova serà major.

2. Estat de fluïdesa

Alguna vegada has experimentat la sensació que estaves tan immers en una activitat concreta que has perdut la noció del temps?

La persona que entra en aquest estat, mostra perfecte control de què està fent i les seves respostes s’ajusten a les exigències dinàmiques de la tasca: la consciència es fon amb el fer.

 • Atenció i concentració
 • Gaudir
 • Flexibilitat del temps

 3. Individualitat

Desenvolupament de la personalitat de l’infant i l’adolescent.
Amb individualitat ens referim al procés de desenvolupament psicològic de la personalitat, mitjançant el qual, els infants i adolescents, estableixen el seu propi criteri i valors personals, s’afirmen en la responsabilitat personal, aprenen a sentir i pensar per si mateixos, i desenvolupen els seus dons i talents personals.

4. Cooperació

La cooperació, te la seva base en associacions simbiòtica, és la base de la sinergia, és a dir, el resultat de la cooperació és major que la suma del valor dels membres per individual.

a) Interdependència positiva:

Tots els membres del grup perceben que el benefici individual no es donarà si no es beneficien tots.

b) Responsabilitat individual:

Cada membre del grup completa una part del projecte per si mateix.

c) Interacció face to face (cara a cara):

Realitzem junts una tasca compartint els recursos existents i ens ajudem sostenim i encoratgem els uns als altres.

d) Habilitats socials:

Els membres del grup han de saber com prendre decisions, gestionar emocions, crear un clima de confiança, comunicar-se i manejar els conflictes, i han de sentir-se motivats a fer-ho.

e) Autovaloració de grup:

Els grups han de determinar quines accions dels seus membres són positives o negatives, i prendre decisions sobre quines conductes conservar o modificar.

5. Experimentació

Experimentar ens ajuda a avançar, evolucionar, aconseguir els nostres reptes. Experimentant fem proves, analitzem errors i triem el que encaixa millor amb la nostra visió.

“mans (acció), el cap (intel·lectual) i el cor (emocional).”

Amb les metodologies educatives utilitzades a l’escola d’estiu: tallers pràctics, treball per projectes, joc lliure i agenda política, fomentem un aprenentatge experimental en les diferents àrees de coneixement.

“Aprendre una cosa veient-la i fent-la és molt més formatiu, cultivador i vigoritzant que aprendre-la simplement a
través de la comunicació verbal d’idees”. Froebel, en 1826.

6. Outodoor Experience

Inspirats per model europeu d’Escoles a l’aire lliure, Escoles Bosc, present en molts països nòrdics com Noruega, Suècia, Dinamarca i especialment a Alemanya amb més 2500 escoles.

Psicomotricitat natural: estar en la natura ofereix oportunitats infinites de córrer, grimpar, caminar, saltar, asseure’s, gronxar-se, llançar objectes… aquesta multitud d’estímuls afavoreix el desenvolupament de la psicomotricitat d’una manera natural.

Integració sensorial: estar a l’aire lliure fomenta l’equilibri, l’atenció, el tacte, la vista, l’audició, el gust,
l’olfacte i la propiocepció. La naturalesa representa un entorn perfecte perquè els nens i nenes desenvolupin un major grau de desenvolupament cognitiu i emocional.

7. Educació Emocional

Mitjançant el desenvolupament de les competències emocionals, els nens i joves aprenen a fer servir diferents estratègies com la regulació emocional, assertivitat, resiliència, empatia, resolució de conflictes… amb la finalitat de fer front als reptes vitals i emocionals, dins el seu àmbit escolar, familiar i social.
“Desenvolupament personal i de talents”

“Formació i treball emocional previ dels adults acompanyants”

“MODEL ORGANITZATIU DE LES 7 ÀREES”

Àrea Vermella: Ecosistemes i construcció

En aquesta àrea es cobreix la necessitat de coneixement dels aliments i d’una bona alimentació, un lloc on desenvolupar el coneixement del món mineral, vegetal i animal des de diferents dimensions.

Es facilita la comprensió i experimentació amb necessitats com la col·laboració, la cooperació, el compromís, la solidaritat, l’empatia i el propòsit.

 • Hort
 • Taller de construcció
 • Laboratori

Àrea Taronja: Creativitat

Aquesta àrea cobreix les necessitats d’expressió i inspiració artística, d’exercici i moviment, de gaudir, de celebració i de sentit de pertinença al grup. Es facilita la comprensió i experimentació amb necessitats amb la col·laboració, la cooperació, el compromís, la solidaritat, el propòsit i l’empatia.

Escenari per a desenvolupar les propostes artístiques dels diferents projectes i tallers.

 • Tallers d’expressió artística
 • Tallers d’arts escèniques.
 • Zona de joc

L’estructura subtil i concreta està basada en la biologia natural, en el desenvolupament orgànic de la naturalesa. Per imitació biomimètica, l’escola adapta el sistema biològic natural a les necessitats pràctiques del món escolar.

Què passa si cada vegada que comencem a dissenyar o inventar alguna cosa ens preguntem: Com resoldria això la naturalesa?

Àrea Groga: Desenvolupament personal i talents

Voluntat, el poder personal i l’autoestima. L’autoestima és el sentiment de ser respectables i dignes. Aprendre a construir i desenvolupar una personalitat saludable, una bona autoestima i una voluntat forta.

En aquesta àrea cobreix la necessitat d’autoconeixement, desenvolupar la personalitat, la necessitat de confiança en un mateix, i el desenvolupament d’una voluntat forta.

Es facilita la comprensió i experimentació amb necessitats com la justícia, l’honestedat, l’empatia, la col·laboració, la cooperació, la integritat i la coherència.

Àrea Verda: Altruisme, generositat, amor incondicional

En aquesta àrea es cobreix la necessitat de sentir-se útil alhora de poder ajudar als altres i col·laborar a fer un món millor.  Entendre el valor del servei desinteressat el Karma Ioga, el servei a la comunitat, cadascú amb les seves possibilitats i habilitats pot aportar molt si ho fa amb el cor.

Àrea Blava: Comunicació

En aquesta àrea es cobreix la necessitat d’una comunicació plena i rica, experimentant amb valors com l’honestedat, sinceritat, justícia, integritat i coherència.

Es facilita la comprensió i experimentació amb necessitats com l’autonomia, la lliure expressió, la inspiració i el gaudi per aprendre.

Àrea Índigo: Consciència, inspiració i presa de decisions

És el lloc on els infants, adolescents i adults es reuneixen en assemblea, facin les seves propostes i les votin. Es realitzen tallers de política, presa de decisions. 

En aquesta àrea es cobreix la necessitat de claredat de visió, ordre i estructura, propòsit i inspiració.

Àrea Violeta: Creixement personal

En aquesta àrea es fomenta el coneixement i experimentació amb valors universals i pràctiques espirituals de diferents tradicions… ioga, atenció plena, etc.

Es facilita la comprensió i experimentació de necessitats com són l’autonomia, la lliure elecció, el respecte i confiança en un mateix, i la necessitat de gaudi i celebració.

Preus

 • Opció de 9 h a 16 h: 280 €
 • Opció de 9 h a 13 h: 200 €

Matricula una mensualitat (+ 10 mensualitats)

  • Tots els dies, acollida de  8 h a 9 h 80 €/mes (cal un mínim de 5 nens)
  • Un dia d’acollida esporàdic 5 €/dia (condicionat al grup mínim d’acollida)

Preguntes Freqüents:

Com arribar?

 • Amb Cotxes Compartits, punt de trobada a Banyoles i bona organització d’horaris

Menjador? 

 • Carmanyola o Catering 
 • Cuinera (a partir de 15 infants)

Acollida?

 A les 8 (a partir de 5 infants)

És una escola reglada per ensenyament?

És una comunitat d’educadors, les famílies són les responsables d’escollir aquesta opció. 

En el projecte educatiu, aprendran el currículum establert pel departament d’ensenyament?

Podem incloure la totalitat o part del currículum publicat pel departament d’ensenyament, dins els diferents tallers i projectes de l’escola, en funció de l’interès dels infants i de les seves famílies.

La nostra prioritat és que tinguin passió per aprendre, capacitat d’organització, d’iniciar i acabar projectes, capacitat de superar les dificultats, de veure el seu propi potencial.

Barrejareu edats?

Sí, hi haurà tres grups

 • Grup infantil (3-6 anys)
 • Grup Primaria (7 a 12 anys)
 • Grup Secundària (13 a 16 anys)

Què inclou el preu?

El preu inclou material bàsic, però no inclou les excursions.

Horari?

 • 9 a 9:30 – Centrament i Assamblea diària
 • 9:30 a 10:30 – Tallers
 • 10:30 a 11: 30 – Esmorzar i Joc Lliure
 • 11:30 a 12:30 – Projectes
 • 12:30 a 13 – Servei comunitari i Tancament
 • 13 a 16 – Menjador i Joc Lliure

Adjudicació de places:

Per ordre d’inscripció, facilitarem plaça als qui tinguin germans.

Si teniu alguna pregunta més o voleu fer la preinscripció ens podeu contactar:

Gràcies per confiar en nosaltres.

 

 

Localització

17834 Pujarnol, Girona
Can Camós Natura
Bhagavan, Ioga i Lleure per Créixer

Organitzador

Bhagavan, Ioga i Lleure per Créixer
Telèfon
637441405
Email
jaumebhagavan@gmail.com
Lloc web
http://www.bhagavan.es

A càrrec de:

 • Ajna Vamadeva
  Ajna Vamadeva
  Directora

  A les classes de ioga, les diferents postures i tècniques de respiració i de meditació ens permeten anar traspassant un a un els vels de la ment, les rigideses del cos, les emocions estancades, fins que arribem a connectar amb l’estat intern de ioga. Coneix l’Ajna

 • Imma Hombrados
  Imma Hombrados
  Professora de Ioga per a mainada de 4 a 12 anys.

  Veure l’atenció de la mainada quan els explico un conte, quan fan les postures, la concentració total a l’hora de fer mandales i la complicitat i el companyerisme que es crea a cada sessió amb el grup

 • Jaume Roura
  Jaume Roura
  Instructor de ioga i de Pilates

  La meva passió és fer sentir bé a les persones. Sóc de naturalesa alegre i m’encanten els infants i els adolescents.